dimecres, 22 de setembre del 2010

TRANSVOLCANIQUE 2010

DIVENDRES: Hem fet campana! Sí, senyor, aquest cap de setmana hem deixat plantats els nostres companys d’aventura amb “cicloide” i ens hem escapat al país d’en Nicolas Sarkozy i la Carla Bruni per participar a la marxa ciclista amb BTT “TRANSVOLCANIQUE”.
DIVENDRES: És migdia. Juntament amb l’Enric i en Harald, que ha estat l’alma mater d’aquesta sortida i l’amfitrió durant tot el cap de setmana, hem sortit de Santa Coloma en direcció a la Bourboule (població situada en el massís central francès), per fer un viatge de quasi 6 hores de durada que ha posat a prova l’efectivitat dels “vigilants (radars) de l'autoroute” francesos. El paisatge durant el trajecte és força monòton i, sense cap mena de dubte, el moment més espectacular és quan veiem el viaducte de Millau, una edificació impressionant, com es pot comprovar en la foto. L’objectiu principal d’aquesta jornada era arribar d’hora a l’hotel si voliem sopar (els francesos tenen uns horaris per menjar molt diferents als nostres). Tenint en compte que el conductor era l’Enric i el copilot un GPS d’última generació, l’objectiu es va assolir amb facilitat. Després de sopar, tots a dormir (els que podien), que el dissabte s’havia de matinar.
DISSABTE: Ring, ring!… Són les 06.00 h. Toca llevar-se, dutxa i esmorzar;
ens preparem per marxar a Blanzat, que és el punt de sortida de la marxa, i ja tenim el primer dubte amb la roba que ens hem de posar. Quin temps fa?, no plou!, fa fred?, resposta ràpida: 4º positius; la veritat és que, de calor, no en fa i dubte resolt, pel camí la temperatura baixa a 1º.Arribem al punt de sortida, tot està molt ben organitzat, ens indiquen on hem de deixar el cotxe i recollir les acreditacions. La sortida és a les 09.00 h, falten més de 20 minuts i ja estem preparats, som quasi 1500 ciclistes disposats a fer un recorregut de més de 90 km i 2500 m de desnivell positiu. Després de poc més de 7 hores pedalejant arribem de nou a la Bourboule, on soparem i passarem la nit tot esperant que arribi diumenge.
RECORREGUT BLANZAT-LA BOURBOULE

DIUMENGE: Ens llevem a 2/4 de 7. Dutxa i esmorzar; el matí torna a ser fresc però tot sembla indicar que tindrem un dia molt assolellat. Agafem les bicis i reprenem el camí de tornada cap a Blanzat, ens esperen més de 80 km, aquesta vegada amb un recorregut més suau al voltant de 1600 m de desnivell positiu amb una durada de més de 6 hores.El recorregut conjunt dels dos dies m’ha fet pensar molt en el del “Pedals de Foc”, tant per la diversitat de zones per on passem com pel tipus de paisatge i la varietat de camins.
RECORREGUT LA BOURBOULE-BLANZAT

Després d’una bona dutxa i de recollir tots els trastos, bicis incloses, reprenem el camí de tornada, que és prou llarg. Els comentaris i les anècdotes que hem viscut aquest cap de setmana el fan més entretingut.

1 comentari:

  1. enhorabona, Jaume i companyia, esteu fets uns màquines!
    A seguir disfrutant de la bicis, salut i kms!!
    Un spinner!!

    ResponElimina