diumenge, 28 de març del 2010

VOLTA A CATALUNYA

Aprofitant la feliç coincidència que Joaquim Purito Rodríguez ha guanyat la Volta a Catalunya i, d’aquesta manera ha completat el Grand Slam català, per recordar una de les primeres victòries d’en Joaquim Rodríguez, que, casualment, es produí en la nostre comarca.
Era l’any 1994, a començaments d’estiu, en el Campionat de la Selva per a cadets. La cursa sortia des de Santa Coloma de Farners, i continuava en direcció a Vilobí d’Onyar, Brunyola, Anglès, Osor, Sant Hilari Sacalm, Arbúcies i finalitzava a Sant Feliu de Buixalleu. En aquella època en Joaquim tenia quinze anys, i en la cursa també hi participava l’olotí Raül González, que feia una setmana que s’havia proclamat campió d’Espanya a Sabiñánigo.
El menut Rodríguez i l’espigat González arribaren a Sant Feliu de Buixalleu escapats i en la pujada final Purito atacà amb el plat gros i deixà clavat a l’actual campió d’Espanya, que “acceptà” la seva derrota dedicant-li al vencedor del campionat de la Selva una sèrie d’insults per, segons ell, no haver-li donat cap relleu mentre marxaven escapats.
En aquella època els cadets havien de dur un plat de cinquanta dents i, els presents quedaren meravellats davant l’exhibició de Joaquim Rodríguez, que malgrat la seva joventut i petita alçada fou capaç de realitzar un brutal atac després de tants quilòmetres en una pujada tant dura.
No sabem si arran d’aquella victòria en Rodríguez digué que ell pujava els ports fumant un puro, però el que si sabem que ha aconseguit fer amb èxit el difícil pas de jove promesa a corredor professional de primer nivell amb un palmarès més que digne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada