dilluns, 26 d’abril del 2010

SORTIDA AMB EL PRESI

DISSABTE
Aquest cap de setmana ha estat una mica estrany, hi ha hagut escampada general de bikes, la sortida del dissabte l’han feta en Juanjo i en Jaume amb bicicleta de carretera, amb un recorregut molt nou???: Anglès, les Serres, Granollers de Rocacorba (parada per esmorzar), les Encies, les Planes, Amer, Mas Llunès, Salitja, Vilobí i Sta. Coloma. Durant el pas per la Vall del Llémena, aquest dissabte el trànsit era anormalment alt, perquè hi passava un rally de cotxes històrics; per aquest motiu havíem d’anar amb molt de compte per no tenir cap sorpresa. Per la resta, una sortida amb un matí molt agradable.

DIUMENGE
Avui érem 4 gats a la sortida (mai més ben dit), i hem tingut l’honor de comptar amb la companyia, d’ “el presi”.

Després de fer les últimes sortides amb bicicleta de carretera i a proposta del presi hem agafat la de muntanya, ens ha portat a reconèixer el recorregut previst per la volta curta de la marxa ELS PIRATES DEL ROCÀ, que se celebrarà el proper 20 de juny.


Una sortida sense gaire història, alguna foto per record i parada per esmorzar a Can Malladó (no per tots).

dilluns, 19 d’abril del 2010

OIX-LA VALL DEL BAC

DISSABTE
Aquest cap de setmana, aprofitant la bonança del temps, de nou hem sortit a pedalar per les carreteres de casa nostra.
El dissabte l’Enric i en Jaume ens vàrem acostar fins l’embassament de Susqueda, vam sortir d’hora de Santa Coloma en direcció Brunyola, Mas Llunés i La Cellera per parar a esmorzar a Can Quer, al Pasteral. Un cop proveïts els dipòsits vam continuar la ruta fins l’embassament de Suqueda que encara manté tancat per obres el pas per anar d’un costat a l`altre. Un cop confirmat visualment que, d’aigua, n’hi ha, vam fer el camí de retorn cap a casa, aquesta vegada, i des de fa molt de temps, un cop a Anglès vam continuar cap a Sant Martí i Sta. Coloma, i d’aquesta manera posàvem fi al recorregut d’aquest dissabte.

DIUMENGEEl diumenge, la grupeta del 705 hem fet una incursió a l’Alta Garrotxa, amb sortida a 2/4 de 8 del matí en cotxe direcció a Castellfollit (en el pàrquing de Can Bundància hem establert el camp base). Un cop preparat tot el material ens posem a pedalar en direcció a Oix, la carretera en bones condicions, i segurament amb més transit del normal (en passar per Oix veiem que es disputa una cursa de muntanya), es va enfilant de mica en mica.Al cap de 5,7 km tenim un petit descans que ens apropa a Oix, de sortida la carretera s’enfila durant 7'5 km amb un percentatge aproximat del 10 %, després tenim un “falso llano” (paraules d’en Perico), per iniciar un descens que ens portarà a Beget. Aquí ens quedem per esmorzar a Can Feliça (restaurant del tot recomanable, per preu, quantitat i qualitat).Per no perdre el costum de pujar reprenem el camí en direcció a Rocabruna, aquí ens trobem uns ciclistes de Campdevànol, amb ells fem junts el camí que ens porta a Sant Pau de Segúries.En aquest punt nosaltres ens dirigim a la Vall del Bac; 22 km ens separen del camp base, l’inici amb una gran baixada fa pensar en un final plaent, però la realitat és que la carretera és plena de pujadetes que es fan notar i molt, sobretot després dels km que portem.

diumenge, 11 d’abril del 2010

SETMANA SANTA

DIVENDRES
Aquesta Setmana Santa ens hem fet un tip de bicicleta, el divendres sortíem a les 8 del matí des de la Plaça de la Sardana en Francesc, l'Enric, en Harald i en Jaume per estirar les cames i agafar ritme de cara el que ens esperava en els dies següents, a la sortida s'hi van afegir en Joan Figueres i en Francesc Hosta.
El recorregut va discorre per els voltants de Caldes i Cassà amb esmorzar al Restaurant Franciac, una sortida sense història.

DISSABTEAvui, sortida amb els companys de club d'en Harald vinguts de França, l'Enric i en Jaume, van poder gaudir d'una sortida realment extraordinària, amb una estructura de primera, durant tot el recorregut vam disposar del suport logístic d'un furgó equipat per fer front a qualsevol incident.El recorregut plantejat de la sortida era: Riudarenes, Caldes, Llagostera, Tossa, Sant Feliu, S'Agaró, Platja d'Aro, Calonge, La Ganga, Santa Pellaia, Cassà i Riudarenes.
Aprofitant l'avantatge de tenir un furgó d'assistència vam parar a S'Agaró per fer un repostatge amb totes les de la llei. Quant el grup va passar per Platja d'Aro l'Enric i en Jaume van retallar camí, la resta del grup va continuar amb la ruta proposada.
En acabar els nostres veïns francesos estaven molt contents de com havia anat el primer dia.Al vespre es va celebrar un sopar de germanor al restaurant de l'Esparra.

DIUMENGE
Avui el temps plujós de primera hora ha fet suspendre la sortida que teníem prevista, al migdia ha sortit el sol i els que han pogut ho han aprofitat per estirar les cames, el nostres amics francesos desafiant el temps han pujat a Sant Hilari baixant per Osor, en arribar a Anglès ha començat a ploure, tots al furgó i cap a casa.

DILLUNS
Matí fresc després de la pluja del diumenge. El recorregut previst per avui és el d'una etapa de muntanya, sortida amb cotxe fins a Les Preses i des d'allà amb la bici pujarem a Collfred, Vidrá (parada per repostar), Torelló Coll de Bracons i Les Preses.
La duresa del recorregut ha fet que el ritme fos lent i amb forces reagrupaments,
el suport del furgó ens ha servit per alleugerir d'equipatge en moments puntuals.
Al final satisfacció general per la convivència d'aquests dies.

ESMORZAR A MONELLS

Un altra matinal magnífica per gaudir de la bicicleta. Com de costum sortida a les 8 del matí de la Plaça de la Sardana. Avui, a mès dels habituals de cada diumenge ens han acompanyat en XICU, L'ANTONIO i en TOMÀS.


Sortida a bon ritme en direcció Girona (amb els habituals estira-arronsa de l'Antonio), i tots juntets (alguns amb més problemes que altres per seguir el ritme) fins arribar a l'inici de la Pujada els Àngels, a partir d'aquí cada un ha anat pujant al seu ritme. A dalt del Santuari en hem trobat amb la família ciclista de l'Antònio, tots junts hem baixat fins a Madremanya per agafar la carretera que ens portarà a Monells on hem esmorzat. (L'Albert que tenia molta pressa a continuat tot sol cap a Santa Coloma).



Per cremar las calories de l'esmorzar agafem la carretera de Santa Pellaia, (aquí també cada un feia el que podia), en arribar a dalt foto, reagrupament i baixada fins a Cassà de la Selva per agafar la carretera amb direcció Riudellots, Vilobí i Santa Coloma.
En resum sortida distreta amb pollastre rostit inclòs en el menú.
El proper diumenge si el temps acompanya sortida a 2/4 de 8 del matí des de l'estació d'autobusos per anar a Baget-Oix i La Vall de Bac

SORTIDA A ST. FELIU DE BUIXALLEU

Aquest dissabte dia 10 aprofitant el dia tant magnífic que feia, l'Enric, en Harald i en Jaume han fet una petita excursió per la zona d'Arbúcies i St. Hilari.
La sortida ha estat a Riudarenes amb direcció Hostalric, aquí ens hem desviat cap a Grions per una carretera que és poc transitada i amb molt bon estat, en arribar a St. Feliu de Buixalleu hem continuat fins a Can Puig per esmorzar, la baixada ens ha portat fins Arbúcies on hem agafat la carretera en direcció a Sant Hilari fins l'encrehuament de la carretera que ens portarà a Joanet. Aquesta carretera no està en gaira bon estat a més avui hi havia molt de trànsit, en arribar a la carretera que ens porta a Sta. Coloma hem sabut el perquè, es feia un ralli, carretera tancada hi espera de 2 hores. Malgrat aquest incident la sortida ha estat molt profitosa.

dilluns, 5 d’abril del 2010

TOUR DE FLANDES

El passat diumenge 4 d'abril el suís Fabian Cancellara s'imposà en la prestigiosa clàssica flamenca Tour de Flandes, per davant del flamenc Tom Boonen i del belga Philippe Gilbert. Un dels aspectes més destacats de la victòria d'en Cancellara fou el seu pedaleig.
Des de fa uns anys és habitual, entre els ciclistes especialistes en curses de tres setmanes, un pedaleig amb una cadència molt alta. L'explicació era que d'aquesta manera no es carregava tant la musculatura.
Entre els especialistes en curses d'un dia, no era tant habitual veure aquesta cadència tant alta. En aquest tipus de cursa, la resistència no era tant important com ser un bon rodador amb molta potència i força, més habituats a canvis de ritme secs i curts.
En la cursa d'ahir, mentre Cancellara i Boonen anaven escapats, es pogué observar un curiós contrast. En els murs, mentre Bonnen continuava pedalant amb molta força, Cancellara anava amb una cadència més pròpia a la d'un corredor de grans voltes. I, no ho oblidem, en Cancellara és un rodador especialista en contrarellotges i clàssiques.
No sabem si aquesta el pedaleig d'en Cancellara serà imitat per altres classicòmens i es podrà parlar d'una nova manera de pedalar per a les proves d'un dia, tal com passà amb els voltòmens. Només el temps ho dirà. En tot cas, els que vam veure la clàssica, segur que se'ns quedarà gravat en la memòria com Cancellara, en el Kapelmuur, amb el seu pedaleig lleuger i sense cap canvi de ritme salvatge, s'escapava d'en Boonen. Una imatge poc habitual de veure en una clàssica.